על איחוליי חג ותוכניות לשנה החדשה….

על איחוליי חג ותוכניות לשנה החדשה….

בכל שנה אני כותבת רשימת החלטות לשנה החדשה, ובסוף השנה בוחנת את ההישגים גם בראי ההחלטות. השנה עשיתי המון, באמת. אבל אם אני בוחנת את המטרות ברשימה של השנה שעברה בכנות – את רובן לא השגתי. אז מה זה אומר לגבי המטרות שלי ? אולי הן לא באמת ריאליות ? אולי הן לא אותנטיות ולא משקפות את מה שאני באמת רוצה ? אולי לא הייתי מוכנה להתאמץ מספיק?

ואולי ….המטרות הן לא מטרה בפני עצמה אלא מגדלור שלאורו הולכים?

כי זה לא שלא הייתי בכיוון בכלל, רק את המטרות הגדולות לא השגתי בטאץ' דאון. למשל זוגיות חדשה הייתה ברשימת המטרות שלי  – וגם הסברתי לעצמי למה אני רוצה ומה ייצא לי מזה. החלטתי על סדרת פעילויות לכיוון המטרה ואמנם – פגשתי השנה מועמדים רציניים לגמרי, יצאתי המון ונהניתי המון. חוויות לא טובות אם היו – היו בשוליים. הרחבתי מאד את המעגל החברתי שלי וזכיתי בשלל מחזרים וידידים. צחקתי המון. הבנתי כמה אני שווה כאשה. אז האם השגתי את המטרה ? – ובכן מגדלור היא בהחלט הייתה. מגדלור שגרם לי לחשוב שוב ושוב – מה זה זוגיות בשבילי היום ? למה אני צריכה ורוצה את זה ? על מה אני מוכנה לוותר ? 

כלומר, יש ערך לרשימת מטרות כאלמנט שמשרה השראה בחיים ושווה גם לעבור עליהן פעם בחודש חודשיים ולראות עד כמה אנחנו בכיוון וכמה המטרה ממשיכה להיות אקטואלית לנו…מותר וכדאי להשתנות ולהיות גמיש גם במהלך השנה.

מטרה שהשגתי בגדול השנה היתה לטייל יותר בעולם גם טיולים גדולים ( אההמ אההמ…מטרה אותנטית) – הטיולים האלה מהווים גורם מעורר השראה גם בבישול ובאירוח הביתי שלי. 

במרוקו למדתי לקשט שולחן בעלי ורדים, להכין סרדינים חריפים ועוגיות קטנטנות ומתוקות.

בפולין למדתי שכיסונים מתוקים יכולים להיות אחלה קינוח, ובאוסטריה גיליתי מחדש את נפלאות המטבח האוסטרו שוויצרי החם והמנחם. 

השנה שדרגתי את ציוד האירוח הביתי שלי ויש לי מספיק כסאות וכלים כדי לארח גדודי חברים ומשפחה. למדתי לבקש עזרה באירוח באופן שיעיל לי ומשרת אותי. 

לקראת ראש השנה ארגנתי הרמת כוסית לחברות בלבד עם מרצה (ד"ר מאיה גז הנהדרת) שלימדה אותנו על סודות הפיתוי הצרפתי ומה עושה צרפתיה בשביל לשבוע – שותה תה יוקרתי בלי סוכר 😊 וחושבת במקביל על החצאית מגיל 18 שהיא עדיין לובשת. 

מהאורחות ביקשתי להביא מגוון קינוחים ושמפניה ( מתוקים זה הצד החלש שלי). ואני הכנתי מזנון "בנות" מפנק בהשראה צרפתית (תודה לחברתי קארין!).

מנת הדגל היתה קיש לוריין צרפתי ואם אתן שומרות כשרות, ניתן להשמיט את הבייקון המטוגן ולהסתפק בגבינה פיקנטית. 

מתכון לקיש לוריין – לחצו כאן.

בנוסף הכנתי קרפצ'ו דלעת  (מבוסס על מתכון של בושי מרדור האלופה) – 

300 גרם דלעת סופר טרייה פרוסה דק דק במנדולינה (לי יש ידנית של oxo).

לצלחת את הדלעת על צלחת הגשה. חצי שעה לפני ההגשה לשפוך על הדלעת רבע כוס מיץ לימון עם חצי כוס שמן זית, לפזר מלח גס ופלפל קאיין.

ממש לפני ההגשה לפזר פיסטוק קלוי וקצוץ וקצת גבינת מנצ'גו או פרמזן מגורדות. להגיש עם יין לבן צונן או קאווה. 

Cheers!!!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב telegram
Telegram

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

SIGN ME
UP
לניוזלטר

הירשמו לקבלת כל העדכונים הכי חמים של בלוגיסרי: