הרהורי סוף הקיץ…

בקיץ האחרון הגשמתי את שאיפתי להיות חלק גדול מהקיץ במקומות קרירים ובאווירה אחרת. 

בחודש יולי ביליתי בוורשה, אכלתי פירוגי מלוחים ומתוקים ( עם פירות יער ורוטב וניל – יאמי !), תבשילי בשר עם כרוב חמוץ ומרקי סלק סמיכים. הטמפרטורה המקומית התאימה בהחלט לכל אלה. 

באוגוסט טיילתי בוינה ובאזור אלגאו בבוואריה, אכלתי שניצלים, קנודל ( כופתאות לחם), קייזרשמראן ( פנקייק אוסטרי) ושתיתי המון קפה וינאי קר עם גלידה וקצפת. 

בסוף אוגוסט חזרתי למטבח הביתי שלי בהרצליה עם הרבה השראה ולאחר מנוחה מוחלטת שגזרתי על עצמי של כמעט חודשיים מאירוחים ובישולים – פה ושם בקטנה לילדים וזהו. 

אני שייכת לסוג שאוהב מאד לארח, אבל הרגשתי שבשנה האחרונה עקב הרחבת מעגלים חברתיים ממש אירחתי בלי הפסקה. ובהרבה מאד מקרים, גם אנשים זרים זה לזה – מה שמחייב את המארחת לייצר לא רק אוכל טעים ומפנק אלא גם שיחה קולחת ואורחים נינוחים ומאושרים. 

ועדיין – לא מצאתי פורמט מקרב לבבות יותר מאוכל מרומם, יין משובח, שולחן יפה ושיחה מעניינת.

אז אני חוזרת לארח 😊  וכבר ב13.9 מתוכננת פה ארוחת יום שישי ה 13 ל 13 משתתפים גברים ונשים פנויים מחוג חבריי בקבוצת ההיי טק. אם יש לכם רעיונות למשחקי היכרות מפחידים – נא הציעו !!! התפריט ותמונות מהאירוע יעלו בהמשך 

איך אני מקבלת אורחים שנכנסים אלי הביתה ? – פינת התארגנות – יש אצלי בסמוך לכניסה פינה נעימה ופנויה לתליית תיקים, מעילים בחורף וחפצים אחרים. לאנשים שבאים מרחוק אני מראה איפה השרותים ( כמו הדיילת במטוס שמראה את פתחי החירום 😊 )

ריח טוב – חוץ מריחות התבשילים – נרות דולקים בריח עדין בסלון וסידור פרחים יפה

יינות פתוחים וכוסות מוכנות – מוזגת יין אדום או לבן לבחירה שמפשיר את האווירה עוד לפני שמתיישבים 

נשנוש קטן על שולחן הסלון – פיצוחים פיקנטיים, צ'יפס מירקות לא שגרתיים כמו סלק וגזר, 

גואקמולי ונאצ'וס בעונה וכמובן פיצוחים בקטנה. הדגש הוא על בקטנה – קצת כמו הפיצוחים שמציעים לכם בפאב ליד הבירה כדי לא לתפוס מקום לאוכל 

האוכל שמתאים בעיני לעונה הזאת משלב את מתיקות סוף הקיץ והתחלה של בישולים בהשראה סתווית כמו תוספת גרגרי רימון למנות בשר

הסלט הזה יהיה על השולחן – https://bit.ly/2kaT1bK

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב telegram
Telegram

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

SIGN ME
UP
לניוזלטר

הירשמו לקבלת כל העדכונים הכי חמים של בלוגיסרי: